Nötgryta med fänkål och broccoli

Tidigare har jag tipsat om att man kan göra broccoli- och paprikapaj av broccolins stam och idag tänkte jag bjuda på ett annat tips. För visst finns det fler saker man kan göra av stammen som blivit över sedan man mumsat i sig broccoliplantans späda blommor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram grytbitar av nöt
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 burkar hela skalade tomater
  • 1 fänkål, skivad
  • 2 broccolistammar, skivade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 30 hela vitpepparkorn

 

Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Lägg på locket och ställ i den i en kall ugn. Vrid termostaten till 200°C och låt stå 2½ timme.

Ugnstekt sötpotatis passar bra tillsammans med sältan från nötköttet och de varma grönsakerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s