Broccoli- och kirskålspaj

Alla vet vi ju att ogräs per definition är växter som växer där vi inte vill att de ska växa och bland de mest hatade finner vi kirskålen. Ibland kan jag undra varför denna växt är så illa omtyckt, detta ogräs som likt fänkål har en smak som påminner om anis passar ju alldeles utmärkt att använda i matlagning precis som nässlor. Och så är det smart ekologisk mat som kostar gratis och finns i överflöd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kännetecken: Kirskålens blad är trefingrade med spetsiga tandade blad.

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. (Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det.)

  • 2 broccolistammar
  • 2 tomater
  • 6 soltorkade tomater, hackad
  • 1 chilipepparfrukt, hackad
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 2 dl unga kirskålsblad, finhackad

Riv broccolistammarna grovt på ett rivjärn och sprid sedan ut den rivna broccolin på botten i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå broccolin.

Blanda samman cream fraiche, ägg, ost, salt, soltorkade tomater, chili, gräslök och kirskål och häll sedan äggstanningen över grönsakerna.  Ställ in pajen i ugnen som är uppvärmd till 200°C och grädda sedan tills äggstanningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s