Fänkålsgryta med saffran

Igår var det köttfri måndag och i mitt kök spreds en ljuv doft av saffran när kvällens vegetariska middag svängdes ihop. Saffran passar alldeles förträffligt ihop tillsammans med såväl fänkål som morötter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 fänkål
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kuvert saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk hela konserverade tomater

Hacka löken, tärna morötterna, putsa fänkålen och skär den i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller gryta och lägg ner grönsakerna, pudra över saffran och låt fräsa i 5 minuter. Häll på vinet och vattnet och rör om, tillsätt tomaterna och buljongen och låt sedan allt puttra tills grönsakerna är al dente.

Servera tillsammans med nykokt ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s