Räkbruschetta

Smörgås till frukost, lunch, middag eller mittemellan? I lagom dos passar faktiskt mackor utmärkt vare sig man är ute efter enklare snacks eller naggande goda måltidsmackor. Och ibland är det enklaste det allra godaste… alltså har jag idag inlett dagen med en grillad brödbit med smakliga pålägg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 rödlök, skuren i ringar delade på mitten
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 1 kvist timjan
  • 100 gram skalade räkor
  • 1 msk tomatpuré
  • 15 cm baguette, delad på längden.
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Skiva grönsakerna och lägg dem i en ugnsform penslad med olivolja, strö över timjan och ställ in plåten i ugnen. Rosta grönsakerna i 20-25 minuter tills grönsakerna blivit mjuka.

Värm upp en stekpanna, häll i en skvätt olivolja och stek baguetten på ena sidan till den fått fin färg. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnugga brödet och bred sedan på tomatpuré. Lägg på grönsakerna, räkorna och salta och peppra.

Ät och njut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s