Köttfärslimpa med skinka och ost

Köttfärsrullader är gammeldags husmanskost som inte är krångligare att tillaga än köttbullar. Här har rulladerna fyllts med skinka och ost, men man kan naturligtvis fylla dem med vad helst man har till hands.

  • 400 gram köttfärs
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • ½ dl laktosfri mjölk
  • 1 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm grovmalen svartpeppar
  • 8 skivor rökt skinka
  • 100 gram riven ost

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda köttfärsen med alla ingredienser utom skinkan och osten. Kavla ut köttfärsröran på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tunt, så den bildar en rektangel. Fördela skinka och osten ovanpå köttfärssmeten och rulla ihop den som en rulltårta.

Grädda i ugnen i 35 minuter. Låt rulladen vila i 5-10 minuter innan du skivar upp den.

Servera tillsammans med färskpotatis, gräddsås och valfria färska grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s