Kantarellpytt

Lyxig pytt som gör sig utmärkt som ensamrätt tillsammans med stekta ägg, naturligtvis funkar den även perfekt som sidorätt till en stekt eller grillad köttbit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obs! 1 portion

  • 1-2 potatisar, fint tärnad
  • ½ gul lök, hackad
  • ½ grön paprika, grovt hackad
  • ½ valfri chilipepparfrukt, hackad
  • 2 dl förvällda kantareller
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Hetta upp olja tillsammans med en klick smör i en stekpanna och fräs på potatisen tills den är mjuk och börjar skifta färg till gyllenbrun, ca 6-7 minuter, tag upp ur pannan och lägg åt sidan. Stek kantarellerna hårt i en ny klick smör, vänd ner löken och paprikan och låt fräsa med i några minuter. Rör ner den stekta potatisen tillsammans med svampen och grönsakerna, vänd ner den hackade chilin och salta och peppra.

Servera tillsammans med stekt ägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s