Gratinerade mangoldstjälkar

Skördetid är härlig tid! En grönsaksodlande hemmakock som jag uppskattar verkligen den här tiden på året då tillgången på färska grödor är som mest och bäst, valmöjligheterna är oändliga. Igår var det mangolden som stod i strålkastarljuset i mitt kök, till lunchen tillreddes bladen och stjälkarna nyttjades som sidorätt till kvällens middag. Krispigt och sommarfräscht.

  • 8 mangoldstjälkar
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 dl riven ost

Dela mangoldstjälkarna mitt itu på längden och koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Lägg stjälkarna i en ugnsform, strö över svartpeppar, timjan och citronskal. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen och låt allt gratineras i 10 minuter på 200°C.

Lämna en kommentar