Vegetariska mangolddolmar

Vegetarisk kost med extra oomph! I de gröna bladen döljer sig en välsmakande het risfyllning.

  • 1½ dl okokt jasminris
  • 12 mangoldblad
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 valfri chilipepparfrukt, finhackad
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk sötsur chilisås

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär bort stjälkarna på mangoldbladen och lägg sedan ner bladen i det kokandet vattnet. Låt koka i ett par minuter och låt dem sedan rinna av i ett durkslag.

Fräs paprika, chili, rödlök och vitlök mjuka i en skvätt olja. Blanda grönsaksblandningen med basilikan, chilisåsen och riset.

Tryck ihop risröran till små bollar och lägg dem på bladen och rulla sedan ihop bladen till små dolmar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s