Ugnstekt kålrabbi

Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än i mitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare. Kålrabbin har en smak som påminner om majrova, eller mild kålrot, och rotfrukten kan användas på precis samma sätt som sina släktingar… mycket användbar gröda med andra ord. Idag på skördepremiären blev det ugnstekt kålrabbi serverad tillsammans med schnitzel och stekt lök, yummie yummie.   

  • 500 gram kålrabbi
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Skölj och skala kålrabbin och skär den sedan i avlånga bitar. Sprid ut den skurna kålrabbin i en långpanna och häll över rapsolja och krydda med salt och peppar. Ställ in långpannan i ugnen och låt kålrabbin stekas i 25 minuter på 200°C.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s