Morotssoppa

Rotsaker ska man använda så mycket som möjligt på hösten och vinterhalvåret när de är som billigast och bäst. Morotssoppa t.ex. är fantastiskt gott, dessutom både nyttigt och billigt! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 6 morötter
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 msk calvados
  • vitpeppar
  • ett stänk cayenne

Skär morötterna i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, låt svalna något och mixa samman till en puré.

Hacka löken och fräs sedan på den i en skvätt olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och blanda sedan ner morotspurén, rör om ordentligt och tillsätt sedan calvados och grädde. Låt allt bli varmt och smaka av innan du kryddar med vitpeppar och cayenne.

Servera tillsammans med ett gott bröd, jag väljer en glutenfri ciabatta med ost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s