Göra ditt eget (glutenfria) ströbröd

Tillhör du dem som brukar slänga dina torra brödkanter i soporna eller det där brödet som passerat bäst-före-datum? Datummärkningen är en rekommendation och betyder inte per automatik att brödet är dåligt, låt dina sinnen avgöra. Vad gäller torra brödkanter så är tipset att göra dem ännu torrare genom rostning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet är faktiskt busenkelt att göra eget ströbröd, förutsatt att man har en mixer av något slag.

Mixa ditt bröd, själv använder jag glutenfritt men det funkar precis lika bra med surdegsbröd eller vitt rostbröd.

Strö ut smulorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Rosta smulorna i 15-20 minuter i 175°C. Håll koll och rör om med jämna mellanrum. Låt svalna och försvara sedan i torrt och mörkt i tätslutande förpackning.

Simsalabim så har du gjort dig ditt eget ströbröd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s