Tomatsås från Santorino

För ett par månader sedan for jag tillsammans med mina kollegor till Grekland på tjänsteresa och naturligtvis passade jag på att njuta av den grekiska matkulturen när jag väl var där på plats. Medelhavsmat är ju mat som får snålvattnet att rinna hos gourmeten så ett souvenirköp i form av en kokbok var ju självskrivet, inspirationen till denna pastasås är hämtad därur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ½ dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 stycken körsbärskvisttomater alternativt 2 kvisttomater
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 tsk strösocker

Hetta upp oljan i en panna och fräs finhackad/pressad vitlök tills den börjar skifta färg. Tillsätt klyftade tomater samt kryddor och socker och låt allt puttra på svag värme tills  vätskan dunstat bort och såsen tjocknat.

Servera tillsammans med nykokt pasta, naturligtvis glutenfri för dig med intolerans eller känslig mage.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s