Räksaganaki

Är man sugen på skaldjur så finns det en uppsjö läckra rätter att välja bland från jordens alla hörn, precis lika gott som den kreolska skaldjursjambalayan är den grekiska räkgrytan saganaki. Bon appetit!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 dl olivolja
  • 3 tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 gram skalade räkor
  • oregano
  • 250 gram fetaost

Hetta upp olivoljan i en panna och lägg ner tärnade tomater, salta och peppra efter smak. Låt puttra till tomatsåsen tjocknat och vänd sedan ner räkorna och låt dem bli varma. Tärna fetaosten och lägg ner i grytan, låt stå i fem minuter så att osten börjar smälta. Häll upp i en djup tallrik och strö över oregano.

Servera tillsammans med en fin sallad eller ett kalljäst bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s