Varm risonisallad

Jag som har känslig mage frångår sällan butikens glutenfria pastasortimentet men när det väl händer är det för att jag har något väldigt speciellt i åtanke, t.ex. en varm färgstark pastasallad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 100 gram risoni
  • 250 gram sparris
  • 1 stor rödlök
  • 1 gul paprika
  • ½ blomkålshuvud (endast blomknopparna)
Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen, skölj och ställ åt sidan.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, lägg i färsk sparris skuren i 1-cm långa bitar och dra sedan kastrullen åt sidan.
Hacka rödlök, paprika och blomkål i mindre bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en traktörpanna eller wokpanna och lägg ner rödlök hackad i bitar, fräs till löken blivit mjuk. Rör ned hackad paprika och blomkålsbuketter som delats i mindre bitar, låt fräsa under omrörning till dess paprikan blivit mjuk men det fortfarande är tuggmotstånd kvar i blomkålen, 2-3 minuter.
Sila av vattnet från sparrisen och vänd ner den förvällda sparrisen i pannan och avsluta med att vända ner den sköljda risonin. Rör om tills allt är blandat och genomvarmt.

Voilá, ett prima fin rätt färdig att servera som solitär eller tillbehör.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s