GFL Chokladmuffins

Baka med Manuela, kanske det var de där orden… ”mmm, det är ju så gott”… som hade etsats sig fast i min hjärna när jag plötslig fann mig själv bakandes muffins som dessert till min lunch häromdagen.

Vad kan man månne finna på som är laktosfritt, glutenfritt och lite vänligare mot blodsockret än traditionella söta bakverk? Experimentbakning på hög nivå i gourmetens kök… och voilá så stod plötsligt där 7 väldoftande muffinsar färdiga för avsmakning. Va va voom! Inte för sött, en touch av karamell och påtaglig smak av choklad.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • ¾ tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • 1 dl glutenfri mjölmix

Vispa samman rapsolja, ägg och kokossocker till en porös smet. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten och rör om tills allt blivit väl blandat. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll upp formarna till hälften med smet. Ställ in plåten i ugnen och låt muffinsarna gräddas mitt i ugnen i 12-13 minuter på 200°C.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s