Kycklingburgare

Hamburgerhak i alla ära men den hemlagade burgaren står faktiskt högre i kurs hos denna gourmet. Vem kan egentligen emotstå en hemlagad burgare? Så okomplicerat och gott och variationsmöjligheterna är ju oändliga. Vad föredrar du… nöt, lamm, fågel, fisk eller kanske rent av något som går från jord till bord?

Idag valde jag att göra burgare av kyckling och till det en enkel gräddsås och ett potatismos spetsat med broccoli… och summan av kardemumman en härlig mix av smaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
Rör ihop köttfärs, lök och kryddor och forma till sex stycken burgare. Tips! Gnid in händerna med olja innan du formar biffarna så fastnar inte lika mycket smet på fingrarna.
Stek burgarna 5 minuter på vardera sida så att de får fin färg runtom, sänk sedan värmen och låt burgarna eftersteka några minuter till så att du garanterat vet att de är helt genomstekta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s