Spenatröra

Torkning och konservering är utomordentliga sätt att bevara livsmedel på men likväl var det en fantastisk uppfinning som uppfanns där av Clarence Birdseye på andra sidan Atlanten i slutet på 1920-talet. Frysen käre ni, frysen är rena rama guldgruvan att gräva ur vintertid för en hemodlande grönsaksälskare som mig. Sesam öppna dig… och spenat varde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 portion pasta av valfri sort
  • 100 gram fryst hackad spenat
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • riven ost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, skölj och låt rinna av. Tina spenaten i en kastrull, tillsätt grädden och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp pastan på en tallrik, toppa med spenatröran och strö över riven ost.

Svårare än så behöver det inte vara att sno ihop en smakrik vegetarisk lunch att avnjuta allena i hemmets lugna vrå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s