Chili- och purjoköttbullar i gräddsås

Jag har presenterat en rad recept på olika typer av köttbullar tidigare och naturligtvis  finns det plats för ett till. Ingen köttbulle i min receptbank är den andra lik men de har ändå ett par saker gemensamt… de är hemlagade och grymt goda!

IMG_1853

Köttbullesmet:

  • 1 färsk chili t.ex. spansk peppar
  • 10 cm purjolök
  • 1 tsk svampmjöl*
  • 1 msk pofiber
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 ägg
  • 500 gram köttfärs

Gräddsås:

  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk viltfond
Hacka chilin och strimla purjolöken och blanda sedan hacket väl tillsammans med övriga ingredienser i en bunke. Forma smeten till köttbullar och stek dem sedan gyllene i en traktörpanna. Slå på grädden och tillsätt soya samt fond och låt allt puttra samman i 10 minuter och de delikata köttbullarna är sedan redo att serveras tillsammans med valfria tillbehör.

 

Vill du ha ett alternativ till ris, potatis eller pasta så kan jag varmt rekommendera ugnsrostade grönsaker som t.ex. fänkål och majskolvar. Mumma minsann…

Fler recept på köttbullar hittar du här!

* Svampmjöl tillverkar jag av blandade sorter av torkad svamp som t.ex kantarell och  varierande strävsoppar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s