Gröna bönor i rosépepparsås

Veganer är experter på det och kanske även vegetarianer. Men jag tror att många av oss andra, som äter en blandad kost, borde bli bättre på att äta baljväxter. Ärligt talat så behöver jag bara se på mina egna matvanor för att veta att så är fallet.

Jag vet att jag äter en varierad kost och jag vet att jag äter de 500 gram grönsaker per dag som LMV rekommenderar. Men! Jag skulle vilja påstå att det faktiskt inte ens händer en gång i veckan att jag lägger bönor, ärtor eller linser på tallriken. Det jag egentligen borde äta lite av varje dag äter jag på sin höjd en gång i månaden. Kanske jag borde ändra mina slentrianmässiga vanor och införa lite nya?

Självklart! Om allt smakar lika gott som gröna bönor i rosépepparsås så lär det inte ska vara några problem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 portion:

  • 2 dl brytbönor alt. vaxbönor
  • 1 salladslök (både blad och stjälk)
  • 20 rosépepparkorn
  • 1 dl laktosfri grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ citron, skalet av

Skär de gröna bönorna i cm-långa bitar och fräs dem sedan i lite olja några minuter tillsammans med strimlad salladslök och nymald rosépeppar. Riv ner skalet av en halv citron och låt puttra till vätskan kokat ner till hälften. Servera den varma såsen tillsammans med någon form av pasta som passar  dig, glutenfritt för mig så klart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s