Bananplättar med kokos

Jag tycker verkligen inte om att ta en banan som blivit brun från fruktskålen och äta som mellanmål. Men… en brun banan betyder inte automatiskt en komposterad banan.

Man må göra vad man kan för att minska matsvinnet! Precis som med allt annat handlar det i fallet bruna bananer om att göra val, kanske ett val som betyder köp av enstaka bananer eller ett val som handlar om hushållning och olika sätt att ta tillvara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och tänka sig, av en slump råkade jag ha just en brun banan i ett av mina fruktfat i morse. Den ena halvan omvandlades till supersmaskiga delikatesser i plättlaggen och den andra halvan ska jag frysa in till framtida smoothies.

Smeten nedan räcker precis till att fylla en traditionell plättlagg i gjutjärn.

  • ½ banan
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosflingor
Mosa bananen och vispa sedan samman med ägget och kokosflingorna. Värm upp en plättlagg, lägg en klick smör i varje försänkning och klicka i lite smet i varje när smöret blivit gyllenbrunt. Vänd när smeten stelnat till. Servera de små fruktomeletterna varma tillsammans med t.ex. lönnsirap och bär.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s