Chili- och limefrästa räkor

Det enda man egentligen behöver tänka på när man värmer räkor är tillagningstiden, för lång tillagningstid och räkan riskerar att bli seg, i övrigt så bör man tillåta fantasin ha fritt spelrum. Räkan ett fantastiskt litet skaldjur som gifter sig bra med både heta, syrliga och söta smaker.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 20 gram smör
  • 400 gram skalade räkor
  • 1 röd chili, typ spansk peppar
  • ½ lime
  • 2 dl hackad persilja

Smält smöret i en stekpanna och lägg sedan ner den hackade chilipepparn och låt den fräsas till den börjar mjukna något, ett par minuter. Lägg ner de skalade räkorna i pannan och pressa över lime, vänd runt så allt blir varmt. Häll upp räkorna i en skål och blanda med hackad persilja.

Räkorna är nu färdiga att servera t.ex. tillsammans med en röd pilaff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s