Strimlad biff med kokosris

Det  finns en hel värld att hämta inspiration ifrån för den som inte räds smaker. Mustig och fyllig medelhavsmat, karibisk hetta, asiatisk fräschör existerar parallellt med det klassiska svenska. Jag inbillar mig att vi svenskar är nästan världsbäst när det kommer till att vara multikulturella i köket… eller är det bara jag? IMG_2098

Kokosris:

  • 2 dl basmatiris
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 citron, skal samt pressad juice

Koka riset på svag värme i 20 minuter tillsammans med vatten och kokosmjölk. Riv över citronskal och pressad citronjuice och vänd runt innan servering.

Strimlad biff:

  • 400 gram lövbiff
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk soya
  • 1 msk sake
  • rapsolja

Strimla lövbiffen och lägg ner i en bunke tillsammans med kryddorna, låt dra i 15-20 minuter. Hetta  upp en wok med olja och fräs köttet under omrörning ett par minuter.

Servera det wokade köttet tillsammans med kokosriset… och svårare än så här var det inte att få till en maträtt med asiatiska smaker en helt vanlig vardag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s