Glaze med asiatiska smaker

Visst är det väl härligt så här om våren, när träden knoppas, marken börjar bli bar, solen skiner och fåglar sjunger  i kör. Tiden då känslan säger att det är dags att inviga kolgrillen för första gången efter några månaders vintervila. Grillat är gott! IMG_2386IMG_2387

  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soya
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk five spice
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 hackad färsk chili

Blanda samman alla ingredienserna och din glaze är klar. Enkelt va?

Låt köttet ( i detta fall fläskkarré) grillas ett par minuter på varje sida innan du börjar pensla och fortsätt sedan pensla på i omgångar tills glazen tar slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s