Äppelgröt

Har du äpplen i fruktskålen som börjar mjukna så har du hittat ett perfekt tillfälle att twista till din frukostgröt!  Så enkelt fick du dig ett extra vitamintillskott och minskade risken att äpplena hamnade i komposten.
IMG_3442

  • 3 dl tärnade äpplen
  • 1+1 dl vatten
  • 1 msk råsocker
  • 1 nypa salt
  • 1½ dl havregryn

Koka upp en dl vatten och tillsätt råsocker och tärnade äpplen, låt stormkoka tills äpplena börjar mjuka något. Tillsätt därefter en nypa salt, ytterligare en dl vatten samt havregrynen och låt koka upp. Dra kastrullen åt sidan, lägg på ett lock och låt havregrynen svälla i några minuter.

Servera tillsammans med kanel och mer råsocker om så önskas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s