Gluten- och laktosfria rabarbermuffins

Rabarbersäsongen är här i min del av landet och trevligt är ju det för jag uppskattar denna syrliga frukt i en rad olika former.

Idag kände jag för en kaka till kaffet och så kom det sig att jag idag snodde ihop en muffin som passar den som liksom mig har en känslig mage eller den som har celiaki eller är intolerant mot laktos. Självklart skall man inte behöva avstå en god kaka till kaffet bara för att man inte tål vetemjölet eller smöret/mjölken som är så vanligt förekommande i klassiska bakverk, alternativ finns.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 liten stjälk rabarber
  • kanel

Sätt ugnen på 150 °C.

Vispa samman ägg och socker till ett vitt skum. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i äggblandningen. Tillsätt olja och mjölk och rör försiktigt tills alla ingredienser är blandade.

Fyll upp muffinsformarna till två tredjedelar. Skiva rabarbern i ½cm-tjocka skivor och stick sedan ner några skivor rabarber i varje muffinsform. Pudra över kanel.

Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och grädda i ca 20 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s