Pasta med nässelsmör

Brännässlan är långt mer än ett brännande ogräs, den är en smaklig hälsosam ört rik på vitaminer och mineraler. Själv har jag lärt mig leva i symbios med nässlan och ser den som ett riktigt trevligt tillskott till kökets andra råvaror.

IMG_3578

1 portion:

  • 1 portion valfri pasta
  • 5 dl späda nässlor
  • 30 gram smör
  • riven ost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Förväll nässlorna i lättsaltat vatten en kort stund och skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag. Krama ur vattnet och hacka nässlorna fint. Smält smöret och vänd ner nässlorna och avsluta med att röra ner pastan i nässelsmöret. Lägg upp nässelpastan på en tallrik och riv över lite ost och servera omgående.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s