Maskrossirap

När man väl har smakat maskrossirap så förstår man väl varför den kallades fattigmans honung i gamla tider… för det är just honung den söta blomstersirapen smakar. Gott!
IMG_3587

Mängden sirap du får ut avgörs av hur stor mängd kronblad du orkar plocka, en dl gula kronblad ger ungefär 1 dl maskrossirap.

  • kronblad av maskrosor
  • vatten
  • strösocker

Lägg de gula maskrosbladen i en kastrull och fyll upp med vatten så det täcker. Koka upp och låt sedan koka under lock på svag värme i 15 minuter.

Sila bort blommorna, mät upp vätskan och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt dubbelt så mycket strösocker som du har mängd vätska. Låt koka på svag värme under lock tills allt socker löst sig och vätskan är hel genomskinlig, ca 1½ timme.

Häll upp på väl rengjorda burkar och korka igen genast. Använd sedan maskrossirapen vid behov på samma vis som du använder vanlig sirap eller honung.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s