Kallrörd maskrossaft

När maskrosblommans tid är bör man ta tillfället i akt att nyttja de gula blommorna som finns i överflöd.
IMG_3613

  • 1 liter kronblad av maskros
  • 2 citroner i tunna skivor
  • 1 kg strösocker
  • 1 msk citronsyra
  • 3 krm natriumbensoat
  • 2 liter kokande vatten

Varva alla ingredienser i en värmetålig bunke och slå över det kokande vattnet. Rör om och täck över. Låt stå svalt i fem dygn, rör om en gång dagligen. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s