Syrenblomsmarmelad

Ute i trädgården hänger en ljuv doft av utslagna bondsyrener. Lila blommor som kan omvandlas till en svalkande dryck eller en utsökt marmelad som inte är jämförbar med någon annan.

Denna sats ger ca 6 dl marmelad.

  • 125 gram syrenblommor
  • 3 dl syltsocker
  • 4 dl vatten
  • 1 citron, skal och juice

Repa blommorna av syrenens kvist och blanda dem sedan med syltsocker i en skål. Koka upp vattnet och rör ner skålens innehåll i det kokande vattnet. Låt koka tills blommorna blivit mjuka, ca 10 minuter. Tillsätt rivet citronskal och juice, rör om och låt koka ytterligare någon minut. Häll upp på väl rengjorda burkar, korka igen genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s