Plommonsylt

Sensommaren – skördandets och konserverandets tid är här. Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band. Härliga tid!

Syltats har idag ljuva plommon som skördats i mina föräldrars trädgård. Resultatet? En fantastiskt välsmakande sylt som framöver kommer att avnjutas till såväl bovetepannkakor som rostat bröd med ost.

IMG_3929

  • 1000 gram plommon
  • 600 gram syltsocker

Kärna ur plommonen och dela dem i bitar och blanda sedan med sockret i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt därefter sylten sjuda i 10 minuter på svag värme. Skumma av, tappa upp på väl rengjorda burkar och korka igen genast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s