Bresaolarullader

Under den gångna veckan besökte jag ”International street market” när den bevistade min närmsta stad. Förädlade produkter i långa rader samsades med stånd där man kunde passa på att förtära landstypiska rätter från ett femtontal olika länder. Hem åkte jag med många intryck att smälta och en påse förädlade delikatesser tänkta att piffa till en och annan måltid under en lång tid framöver. En av de delikatesser som följde med hem var bresaola, lufttorkat nötlår, som här tillrätts tillsammans med kalvfärs, soltorkade tomater, färska jalapenos och lök.

img_3975

  • 1 gul lök
  • 2 färska chilifrukter t.ex jalapeno
  • 5 soltorkade tomater
  • 500 gram köttfärs av kalv
  • 16 skivor tunnt skivad bresaola (ca 200gram)

Hacka grönsakerna fint och blanda med köttfärsen. Lägg en klick köttfärs på varje skiva bresaola. Linda samman skivorna till rullader och lägg dem tätt i en ugnsform med skarven nedåt. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i 30 minuter.

Servera tillsammans med valfria tillbehör. Mitt val:   Falsk ratatouille, ugnstekta rödbetor och blancherade skär- och störbönor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s