Linsbolognese

Kalorisnålt, energirikt, mättande, enkelt och gott är alla ord som kan beskriva en vegetarisk gryta som har linser som bas och smaker som för tankarna till en klassisk italiensk bolognese.

SAM_4070

  • 400 gram krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 3 dl purjolök, strimlad
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk råsocker
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

 

Stek de soltorkade tomaterna, purjolöken och vitlöken i oljan tills löken blivit mjuk. Tillsätt därefter tomatpurén och stek vidare under omrörning i tre fyra minuter. Rör ned övriga ingredienser, sänk värmen och sjud under lock i 30 minuter.

Servera tillsammans med nykokt pasta eller annat tillbehör efter smak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s