Länktips

Matallergier

Matallergier.se – Om matallergi, glutenintolerans och laktosintolerans.

Närproducerat

Gårdsnära – Sveriges största söktjänst för närproducerad mat och dryck.

Skogsskafferiet – Skogskafferiet vill uppmuntra en hållbar livsstil, genom att göra ätliga vilda växter mer överskådliga och lättillgängliga för den oerfarne samlaren.

Om råvarorna

KRAV – Kravmärket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. På KRAVs hemsida kan du läsa mer om organisationen KRAV, om de villkor som ställs på KRAV-odlare, KRAV-bönder, om KRAV-märkningen och mycket mer.

Om te – En sida som uteslutande handlar om den urgamla drycken te. Fakta som den är, oberoende och utan vinstintresse, sammanställd av Rickard Nygårds.

Plocka svamp – En sida tillägnad den fantastiska råvaran svamp. Här kan du läsa om såväl ätliga svampar som oätliga. Texter sammanställda av svampkonsulenterna Hellena & Eva Björnström

Sveriges Konsumenter – Sveriges Konsumenter som ger ut tidningen Råd & Rön arbetar för dig, de vill att du enkelt ska kunna välja varor och tjänster utifrån miljö, etik och kvalitet. Här kan du ta del av faktablad och debattartiklar om kost, hälsa och mycket mycket mer.

Recepten

Dinnerbase – Sökmotor för recept. Recepten på Dinnerbase idag är hämtade från Tasteline, Menyse, ICA, Coop, ICA-Kuriren, Arla, SVT och recept.nu

Statliga organisationer

Livsmedelsverket – Livsmedelsverket är en statlig myndighet som genom regler, kontroll och råd verkar för säkra livsmedel och goda matvanor.

THL – Institutet för hälsa och välfärd är ett finskt forskningsinstitut som verkar för att främja välfärd och hälsa och minska problem i anslutning till dem. THL är sakkunnig myndighet i frågor som rör allt från folkhälsoarbete till specialiserad sjukvård, smittskydd. miljöskydd och genteknik.

Tidskrifter

I Form – Visar vägen till hur du redan i dag kan få en sundare, gladare och mer aktiv vardag och når dina personliga mål.

Må Bra – Tips, pepp, träningsprogram, kostråd och massor av annat hittar du detta hälsomagasins webbsida.

Sund.nu – Nättidning och hälsosajt för dig som vill ha nyheter om hälsa, skönhet, psykologi, kost och träning.

 

Senast uppdaterad 2015-05-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s